Важно ли е да почистваме лицето си  с Мицеларна вода ?

Важно ли е да почистваме лицето си с Мицеларна вода ?

Спомняте ли си как като малка се сърдехте на майка ви, когато тя ви караше да миете лицето си всеки ден?

 

Оказва се, че мама е била права: редовното почистване на кожата е от решаващо значение за поддържането на здрава и красива кожа. Защо ежедневното почистване на вашето лице е толкова важно ?

 

Премахване на замърсяванията

 

Главната полза от почистването на лицето е премахването на мръсотия, излишен себум и други замърсявания натрупани през целия ден. През целия ден кожата на лицето вие покрита с бактерии, замърсители, вируси, мръсотия и стари (мъртви) кожни клетки. Ежедневното измиване на лицето премахва тези примеси, за да придаде на кожата свеж вид. Без измиване кожата ви ще бъде покрита с плътен мръсен слой, което затруднява правилното проникване на други продукти в кожата.

 

Хидратацията

 

Редовното почистване на лицето (заедно с използването на добър хидратиращ крем или серум като Advanced Filler от Teoxane) също е важен фактор за подпомагане на кожата да поддържа правилното ниво на хидратация. Дехидратираната кожа изглежда и се чувства грубa и състарена.

Почистването всеки ден помага да се управляват нивата на PH на кожата; позволявайки достатъчното и нужно задържане на вода и подхранващи продукти.

 

Поддържане на чиста и сияйна кожа

 

Малките жлези под кожата произвеждат омазняване, наречено себум, за да предпазят кожата от опасностите на външния свят.

Тези жлези използват космените фоликули в кожата като път, което позволява на себумът да достигне до повърхността на кожата (външния слой), за да образува бариера, която предотвратява проникването на бактерии или други вредни агенти във вашата нежна кожа на лицето.

 

Прекомерната натрупване на мръсотия по повърхността може да причини запушвания на фоликула, улавяне на себум, пот и натрупване на мъртви кожни клетки. Липсата на себум по повърхността на кожата от своя страна, позволява на бактериите да проникнат във фоликула, причинявайки възпаление.

 Крайният резултат е неприятното акне.

 

Правилното почистване на кожата почиства порите, за да се предотврати натрупването на мръсотия, което позволява на себума да достига безпрепятствено до повърхността на кожата.

 

Ако не почистваме лицето си ?

 

Ако спрете редовно да почиствате лицето си, порите ви ще се запушат, което ще доведе до развитие на сериозно акне. Може да бъде предизвикана реакция комбинация от силно зачервяване, сухота и дразнене от недостатъчна хидратация. Накрая кожата ви като цяло ще изглежда мръсна, мазна и значително по-стара.

 

Предполагаме, че вече знаете колко е важно почистването за нашата красота, но все пак да направим главен извод за всички нас : Не подценявайте ежедневното почистване на вашето лице с подходящите продукти и поддържайте кожата си здрава и красива само с няколко стъпки.

 

Някои други предимства на почистването

 

    Редовното почистване е от съществено значение, за да поддържате кожата си сияйна и здрава.

    Почистването помага на продуктите и грижите против стареене да действат правилно.

    Почистването помага да се поддържат чисти порите.

    Почистването насърчава правилната хидратация на кожата и предотвратява производството на излишен себум.

Красива сте!

 

Какво препоръчва Teoxane ?

RHA Micellar Solution 3 в 1: почиства, тонизира и хидратира кожата. RHA<span style="font-size: 12.0pt; mso-ascii-font-family: Calibri; mso-ascii-theme-font: minor-latin; mso-fareast-